VEELGESTELDE VRAGEN

AlloyGators kunnen over het algemeen opnieuw op dezelfde wielen worden gemonteerd als je nieuwe banden krijgt zolang ze niet te zwaar beschadigd zijn. We raden af om beschadigde profielen opnieuw te plaatsen. Over het herplaatsen staat een filmpje op ons Youtube kanaal.

AlloyGators worden niet aanbevolen voor machinaal gepolijste of diamantgeslepen lichtmetalen velgen. Het aanbrengen van AlloyGators geeft ook op deze wielen prima bescherming tegen stoeprandschade. Echter de laklaag op dit type velgen is beduidend zachter dan op de meeste gepoedercoate velgen. Doordat er eventueel zand tussen de AlloyGator en de velg kan komen, kan dit de zachte lak beschadigen. Hierdaar kan er water binnendringen en dat zal schade kunnen toebrengen aan de velgrand. Ondanks dit hebben wij veel klanten met machinaal gepolijste wielen die AlloyGators gebruiken voor wielbescherming. Zie onze disclaimer voor machinaal gepolijste disclaimer.

Wij raden af om AlloyGators te monteren op auto’s die meer dan 2500 kg wegen. Dit geldt ook voor auto’s die minder dan 2500 kg wegen, maar die met het gewicht van bagage of passagiers wel boven de 2500 kg uit komen.

AlloyGators zijn gemaakt van een supersterk nylon dat flexibel is en je lichtmetalen velgen niet zal beschadigen tijdens het monteren, maar sterk genoeg is om superieure bescherming te bieden.

Alle AlloyGators zijn door en door gekleurd wat betekent dat er geen kleurverandering optreedt, zelfs niet na een botsing met een stoeprand. We raden je aan om je velgen en AlloyGators regelmatig schoon te maken met normale autoshampoo of universele velgenreinigers die geschikt zijn voor gevoelige oppervlakken zoals chroom. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen op zuurbasis bandenglansmiddelen die door sommige wasstraten gebruikt worden.

De AlloyGator is rondom het wiel bevestigd door middel van onze gepatenteerde technologie. Je kan de AlloyGators zelf monteren of laten monteren door een van onze geautoriseerde AlloyGator-installateurs. Bekijk onze montagevideo voor een stapsgewijze handleiding of ga naar onze “vind een dealer” pagina om uw dichtstbijzijnde AlloyGator installateur te vinden.

Om een AlloyGator te verwijderen dien je de auto op te krikken, de band volledig leeg te laten lopen, de plastic clip te verwijderen en het profiel voorzichtig op deze plek omhoog te wrikken. Tik stevig op het oppervlak van de AlloyGator met een rubberen hamer op de kant met het gat erin. Hierdoor komt de lijm vrij en wordt de verbinding geopend. Als de verbinding eenmaal is geopend, wrik of trek je met een tang de AlloyGator voorzichtig er uit, te beginnen met het uiteinde zonder het gat . Je trekt hem over de band weg, zodat de metalen clips zo min mogelijk in aanraking komt met de velg zelf.

Onze AlloyGators zijn getest onder normale rijomstandigheden en binnen de wettelijke snelheidslimiet.

Ja, AlloyGators zijn recyclebaar en we adviseren om de AlloyGator overbkijfselen in de recyclebak te doen.

De AlloyGators worden niet gezien als een prestatie verhogend product. Het monteren ervan zou geen invloed moeten hebben op de je verzekering. Wil je het zeker weten vraag het dan even na bij je verzekerings maatschappij.

Er zit 12 maanden garantie op al onze producten. Onder de garantie valt indien nodig, arbeid en nieuwe of vervangende onderdelen als het product kapot gaat als gevolg van fabricagefouten bij normaal gebruik. Wat niet onder de garantie valt is: Onjuist gebruik, onjuiste bediening of een defect veroorzaakt door onjuiste montage.

Wij accepteren iDeal, Apple pay, VISA, Mastercard, American Express en Paypal.

De waardering van stoeprandbescherming.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 3 reviews.